Joost Marsman boeken

  • Tape-act
  • Duur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: exclusief, alleen monitorset
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Nederpop

Joost Marsman was jarenlang de leadzanger van de band Is Ook Schitterend (IOS). Sinds 2009 is hij solo en inmiddels heeft hij zijn eerste solo album uitgebracht. ‘Waar Liefde Begint’ is de titel van het album, en dat is niet voor niets. Joost Marsman: “Ik ben bij het schrijven van de liedjes op zoek gegaan naar de oorsprong van mijn liefde voor muziek. Die ligt bij bands als Fleetwood Mac, Dire Straits, Bruce Springsteen and the E Street band. Stuk voor stuk hebben ze op deze plaat een grote stempel gedrukt. Verder is de liefde nou eenmaal mijn grootste inspiratiebron als het om teksten gaat. Een titel met een dubbele betekenis dus.”

Joost Marsman boeken

Een dubbele betekenis vind je ook in veel van Joost Marsmans songteksten. “Neem een liedje als ‘de laatste mooie dag’. Dat kan letterlijk gaan over de laatste mooie dag van het jaar, meestal ergens in oktober, vlak voor de bomen kaal en de wolken zwaar worden. Maar het kan ook gaan over het verliezen van een geliefde. Eigenlijk gaat het over afscheid nemen.” Ook de metafoor wordt niet geschuwd. “In de titeltrack ‘waar liefde begint’ heb ik geprobeerd de liefde als landschap voor me te zien,” vertelt hij. “Met woestijnen, oases, bergen en dalen. Je kunt er verdwalen, elkaar kwijtraken. Maar je vindt elkaar altijd weer terug, op die ene plek waar het allemaal begon, die jullie alleen weten te vinden. Ik hou niet van teksten die zó vaag zijn dat je de betekenis met een vergrootglas moet zoeken, maar ben wel altijd op zoek naar een vleugje mysterie, een open plek die de luisteraar zelf kan invullen.”

Boekingen van Joost Marsman

Joost Marsman wordt in 1974 geboren in Zwolle, waar hij tot zijn achttiende woont en in verschillende bands speelt. In 1994 verhuist hij naar Groningen. Daar richt hij samen met vrienden Is Ook Schitterend (later IOS) op. In 1997 beleeft deze band een onverwachte doorbraak met de top 10 hit en instant nederpopklassieker ‘Voltooid Verleden Tijd’. IOS zal dertien jaar bestaan, vijf studioalbums uitbrengen en nog verschillende hits scoren, waaronder’Hoe het voelt’, ‘Uit de Schaduw’, ‘Altijd wel Iemand’ en ‘Hoofd Onder Water’.

 

Direct Joost Marsman huren? Klik hier voor boekingen van Joost Marsman


Toon meer