Color Reporters boeken - Bekendeartiestboeken.nl

Color Reporters boeken

  • Popband
  • Duur: in overleg
  • Geluid: op aanvraag
  • Bezetting: 5 personen
  • Genre: Pop

Een aantal gezamenlijke schrijfsessies voor het derde soloalbum van Bertolf Lentink markeerde het begin van een nieuwe band. De twee liedjes die hij en de gitarist/zanger in zijn band Bas Wilberink daarvoor schreven, bleken niet geheel in de lijn van de plaat, die de titel ‘Bertolf’ zou krijgen. Echter was wél de kiem gelegd voor Color Reporters.   De Zwolse singer-songwriter, bekend van hitsingles als ‘Another Day’ en ‘Mary’, verlangde weer naar ‘het bandjesgevoel’. En door samen met Wilberink te schrijven was vocaal melodisch gezien meer mogelijk dan wanneer Lentink solo schreef.

Color Reporters boeken

Bertolf: “De samenwerking met Bas was iets waar ik al heel lang naar op zoek was. Een andere songwriter, met een vergelijkbare smaak, met een stem die de mijne kon aanvullen, die even fanatiek was als ik. Refreinen konden nu echt de hoogte in, omdat Bas zo’n fenomenaal bereik heeft. Daarbij vullen we elkaar ook in het schrijven goed aan. Het werkte heel inspirerend, en vooral: het was heel leuk. Zo leuk, dat ik dacht: waarom zou ik het in godsnaam nog allemaal in m’n eentje doen.” Waarmee de band Color Reporters, vernoemd naar een liedje van één van hun invloeden Elliott Smith, was geboren. De twee bleven doorschrijven in de thuisstudio van Wilberink, gelegen op het platteland aan het randje van Zwolle. De afgelopen tijd zijn ze druk geweest met het opnemen van hun debuutalbum. “En hij is inmiddels klaar”, vertelt Wilberink, voorheen zanger/gitarist van de bands Dolorous Daze en SuperFluous.

Boekingen van Color Reporters

“Samen met producer/mixer Guido Aalbers en onze drummer Nicky Hustinx namen we de drums op in Studio Lobbes, waarna we de rest zelf deden in ons eigen studiootje. Guido heeft de plaat vervolgens weer gemixt in zijn studio in Soest. We kunnen niet wachten om ons album aan ‘de buitenwereld’ te laten horen.”

Direct Color Reporters huren? Klik hier voor boekingen van Color Reporters


Toon meer