Beef boeken - Bekendeartiestboeken.nl

Beef boeken

  • Popband
  • Duur: 1 x 90 minuten
  • Geluid: exclusief
  • Bezetting: 6 personen
  • Genre: Rock / Reggae / Ska

BEEF! is in beweging. Vanaf het begin in 1999 heeft de band trouwens nooit stilgestaan. In dat jaar vormden zanger Pieter Both, met drummer Hansz Deijnen en Koen Lommerse op bas een kern groep van 3 (met als achtergrond bands als Gotcha / Let’s Quit / CityPigUnit / OOTOP / CaptainCocktail) met daaromheen, voortdurend wisselende bezettingen. De jamsessies van de drie resulteren in een radioshow, The Chop Shop. Deze op de kortegolf te beluisteren show ontvouwt zich als een onvoorspelbaar hoorspel vol beats, gesproken teksten en komische invallen. The Chop Shop krijgt een cult-following die op live-optredens van deze muzikanten aandringt. In het jaar 2000 komt het er van.

Beef boeken

De groep wordt uitgebreid met gitaristen Twan van Gerven, (Tree Funk Concept), en Bram Wouters, die zijn chops leerde bij de Righteous Rockers, en keyboards-specialist Bas van den Biggelaar. In een paar maanden tijd vindt op basis van gedeelde roots een Eindhovense mojo shakedown plaats en wordt een nieuwe muzikale eenheid gesmeed. In een vurige, aanstekelijke mix van Jamaicaanse stijlen als ska, reggae, rocksteady, ragga, wordt BEEF! geboren en datzelfde jaar wordt op het Lowlands-festival het debuutalbum Flexodus gepresenteerd. Hun muziek spettert van alle Nederlandse podia, van kleine club tot nationaal podium op Noorderslag in Groningen. BEEF! is niet meer te houden en ook hun publiek niet, in een wisselwerking die voor de band van levensbelang is. In het najaar van 2001 komt bij Play It Again Sam het tweede album van BEEF! uit. Dit album, eenvoudig BEEF! genoemd, is in Londen opgenomen in de New Rising Studios met als producer de van UB40 en Sly & Robbie bekende Bitty McLean. De blazerspartijen worden verzorgd door de legendarische Jamaicaanse groep The Matic Horns, terwijl de mix in handen is van Michel Schoots en Alan Branch. De eerste single, "Late Night Sessions", bezorgt BEEF! een nog breder publiek. Op 23 februari 2003 krijgt de band in 't Spant in Bussum een welverdiende Zilveren Harp.

Boekingen van Beef

En in In november van datzelfde jaar reist BEEF! voor de 2e keer af naar Afrika en maakt een tournee in en rond Johannesburg, met als hoogtepunt een optreden op het Oppikoppi-festival. In het jaar 2004 is BEEF! geconcentreerd op een verruiming van muzikale stijlen die de muziek van Beef! kleuren. Ze worden daarbij vol overtuiging gesteund en gestuurd door producer Michel Schoots, voormalig drummer bij Urban Dance Squad. Aan het begin van de zomer van 2004 wordt in de Brusselse ICP studio's het nieuwe album opgenomen. De werkzaamheden worden zo serieus genomen, dat een prestigieus optreden op Lowlands er voor wordt afgezegd.'Last Rudy Standing' verschijnt op 28 februari bij Play It Again Sam. Het is volgens zanger Pieter Both een plaat vol eerlijkheid van geluid. Both zegt: "Michel heeft geen xtra dingen toegevoegd en zo geprobeerd de sound niet te beïnvloeden". Zeker is dat het een album is van nieuwe verdieping, met muziek die de luisteraar en het live-publiek een positieve spirit mee zal geven, muziek die echt is als een hand op het hart. Listen and feel the beat of the last Rudy standing!.

Direct Beef huren? Klik hier voor boekingen van Beef


Toon meer